Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Ryža natural s trojfarebnou zeleninou a kuracími prsiami

  • 19.09.2019.
  • 4
  • 40 min

Neskutočne jednoduchá príprava a pritom tak rafinovaná chuť! Kuracie prsia s trojfarebnou zeleninou a ryžou natural vám na tanieri rozohrajú letnú pohodu. A čo je ešte lepšie než chuť tejto špeciality? Že ju môžete podávať za tepla i za studena.

Ingrediencie

  • 300 g ryže natural Lagris
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 zeler
  • 1 cuketa
  • olej
  • 250 ml vývaru, najlepšie kuracieho
  • 250 g kuracích pŕs bez kosti
  • soľ a korenie
  • čerstvý kôpor

Príprava

  1. 1.
    Ryžu natural uvaríme podľa návodu na obale.
  2. 2.
    Na kocky si nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cuketu.
  3. 3.
    Na panvici rozehrejeme olej, pridáme cibuľu a opražíme dozlatista. Pridáme mrkvu a zeler, dobre premiešame a všetko zalejeme vývarom. Stíšime plameň a zeleninu pomaly dusíme pod pokrievkou.
  4. 4.
    Keď mrkva so zelerom zmäknú, pridáme cuketu a celé kuracie prsia. Zakryjeme pokrievkou a pokračujeme v pomalom dusení.
  5. 5.
    Keď sú prsia udusené do mäkka, vyberieme ich, natrháme na malé kúsky a vložíme späť. Uvarenú ryžu natural prisypeme k zelenine do panvice, dôkladne premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  6. 6.
    Pridáme nadrobno nasekaný kôpor, a všetko dobre premiešame. Podávame rovno za tepla, skvele však bude chutiť aj na druhý deň za studena.

Malé tajomstvo

Pre zvýraznenie netradičnej chuti môžete jedlo na tanieri pokvapkať citrónom.