Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Ryža troch farieb s bravčovými kockami

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 50 min

Keď si mäso pripravíte deň dopredu, bude pekne mäkučké a príprava rýchla. Ideálna kombinácia na nedeľný obed.

Ingrediencie

  • 600 g bravčového mäsa
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • soľ
  • 1 lyžica ryžového škrobu
  • 300 g ryže troch farieb Lagris
  • 12 ks cherry paradajok
  • 40 ml olivového oleja

Príprava

  1. 1.
    Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a následne vložíme do väčšej misy.
  2. 2.
    Kocky pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme sezamové semienka, soľ a ryžový škrob. Všetko dôkladne premiešame a necháme aspoň pol hodinu odležať.
  3. 3.
    Medzitým si pripravíme ryžu podľa návodu.
  4. 4.
    Cherry paradajky nakrájame na polovice a v panvici na rozpálenom oleji ich sprudka opečieme. Vyberieme z panvice.
  5. 5.
    Do panvice vložíme marinované kocky mäsa, ktoré za občasného miešania prudko opečieme.
  6. 6.
    Ku koncu opekania pridáme k mäsu opečené paradajky a necháme prehriať.