Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Ryžový šalát s cícerom a čerstvým špenátom

  • 19.09.2019.
  • 4
  • 25 min

Hľadáte tip na ľahké a výdatné jedlo? Nadýchaná ryža basmati, chrumkavý cícer, čerstvý špenát a voňavé bylinky sú tou pravou kombináciou. Uprostred pracovného týždňa si na ňom pochutnáte len tak. Cez víkend z neho urobíte neodolateľnú prílohu k šťavnatému mäsku. Skrátka jedlo na každú príležitosť!

Ingrediencie

  • 200 g cíceru Lagris
  • 200 g ryže basmati Lagris
  • olivový olej
  • 1 cibuľa nakrájaná najemno
  • 2 šálky špenátových listov
  • 1 lyžica karí
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate alebo koriandru

Príprava

  1. 1.
    Cícer necháme aspoň 12 hodín namáčať. Vodu potom zlejeme a v novej vode varíme podľa návodu na obale.
  2. 2.
    Keď je cícer hotový, uvaríme ryžu. Opäť sa držíme návodu na obale.
  3. 3.
    Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme do zlatista. Potom pridáme špenátové listy, karí a cícer. Dôkladne premiešame aby sa cícer poriadne prepojil so všetkými ingredienciami.
  4. 4.
    Dochutíme soľou a korením.
  5. 5.
    Do panvice pridáme ryžu, pokvapkáme olivovým olejom a všetko premiešame. Priamo na tanieri ozdobíme bylinkami.