Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Ryžový šalát s hráškom, cícerom a fava fazuľou

  • 19.09.2019.
  • 4
  • 30 min

Vypadá skvele na tanieri a ešte lepšie chutí. Šalát z ryže Natural s hráškom, cícerom a exotickými fava fazuľami si zamilujete nielen kvôli obsahu vlákniny a vitamínov, ale tiež pre neodolateľnú chuť s tónmi čerstvých byliniek a ovčieho syra.

Ingrediencie

  • 120 g cíceru Lagris
  • 300 g ryže natural Lagris
  • 120 g čerstvej fava fazule
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica octu balsamico
  • soľ a korenie
  • tvrdý ovčí sýr na posypanie, najlepšie Pecorino Romano
  • hrsť čerstvej bazalky
  • petržlenová vňať

Príprava

  1. 1.
    Cícer necháme aspoň 12 hodín namáčať. Vodu potom zlejeme a varíme v novej vode podľa návodu na obale.
  2. 2.
    Ryžu natural varíme taktiež podľa návodu na obale.
  3. 3.
    Do vriacej vody nasypeme hrášok a fava fazuľu. Stačí na minútu, aby sa sparili. Pokiaľ použijeme mrazený hrášok, necháme ho najprv rozmrznúť a až potom varíme.
  4. 4.
    Hrášok s fazuľou odstavíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Hotovú ryžu tiež schladíme pod tečúcou studenou vodou a necháme odkvapkať.
  5. 5.
    Hrášok, cícer a ryžu dáme do misky a zľahka premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie nerozpučili.
  6. 6.
    Podľa chuti pridáme olivový olej, balsamico, soľ a korenie. Šalát na tanieri posypeme nastrúhaným syrom, ozdobíme voňavými bylinkami a fava fazuľou.

Malé tajomstvo

Namiesto fava fazule môžete použiť klasickú bielu fazuľu. V tom prípade ju necháme namáčať rovnako ako cícer, uvaríme a zamiešame priamo do šalátu.