Príprava
-
1.
Cícer necháme aspoň 12 hodín namáčať. Vodu potom zlejeme a varíme v novej vode podľa návodu na obale.
-
2.
Ryžu natural varíme taktiež podľa návodu na obale.
-
3.
Do vriacej vody nasypeme hrášok a fava fazuľu. Stačí na minútu, aby sa sparili. Pokiaľ použijeme mrazený hrášok, necháme ho najprv rozmrznúť a až potom varíme.
-
4.
Hrášok s fazuľou odstavíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Hotovú ryžu tiež schladíme pod tečúcou studenou vodou a necháme odkvapkať.
-
5.
Hrášok, cícer a ryžu dáme do misky a zľahka premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie nerozpučili.
-
6.
Podľa chuti pridáme olivový olej, balsamico, soľ a korenie. Šalát na tanieri posypeme nastrúhaným syrom, ozdobíme voňavými bylinkami a fava fazuľou.