Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Šalát s pečenými reďkovkami a medom

  • 08.02.2016.
  • Jednoduché
  • 2
  • 30 min

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

Ingrediencie

  • 300 - 350 g reďkoviek
  • 2 lyžice medu
  • 30 g masla
  • 3 lyžice balsamica
  • 1 lyžička Podravka ochucovadla
  • 50 g valeriánky poľnej (poľníček)
  • 50 g rukoly
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  2. 2.
    V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, Podravka ochucovadlo a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
  3. 3.
    Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220°C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.

Podávanie

Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.

Rada

Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 239 / 999 - -
Tuky g 12,59 - -
- Nasýtené mastné kyseliny g 7,66 - -
- Mononenasýtené mastné kyseliny g 3,63 - -
- Polynenasýtené mastné kyseliny g 0,56 - -
Sacharidy g 33,54 - -
Vláknina g 4,55 - -
Bielkoviny g 2,58 - -
Soľ g 0,62 0 0
Vitamín A μg 1.492,10 37 30
Vitamín D μg 8,40 4 4
Niacín mg 0,75 5 4
Kyselina pantoténová mg 0,55 8 8
Draslík (K) mg 563,54 15 15

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)