Šalát s pikantným steakom

  • 11.10.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite si ho každý zamiluje.

Ingrediencie

  • 1 väčší kus rump steaku bez kosti (výška 2 cm)
  • 2 lyžičky Podravka Natur ochucovadla Chilli
  • 200 g natrhaného listového šalátu
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 g šalátovej uhorky
  • 60 ml olivového oleja
  • citrónová šťava

Príprava

  1. 1.
    Do misky na šalát dáme natrhaný listový šalát, paradajky nakrájané na štvrtiny a uhorku nakrájanú na krúžky.
  2. 2.
    Rump steak posypeme z oboch strán Podravku Natur Chilli a necháme chvíľku odležať.
  3. 3.
    Steak dáme na dobre vyhriatu grilovaciu panvicu a opečieme prudko z každej strany niekoľko minút, podľa želanej prepečenosti. Steak vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu a necháme chvíľku oddychovať. Potom ho nakrájame na plátky.

Podávanie

Mäso poukladáme na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, premiešame a podávame.

Rada

Môžete pripraviť aj brusketu alebo opečený krajec chleba a podávať na nej nakrájané mäso.