Príprava
-
1.
Srňaciu filetu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
-
2.
Posypeme Podravkou grill classic, zalejeme 40 ml olivového oleja a necháme postáť 30 minút.
-
3.
Takto pripravené mäso dáme na dobre vyhriaty gril alebo do grilovacej panvice a ugrilujeme zo všetkých strán do želanej prepečenosti. Zložíme z ohňa a necháme v teple.
-
4.
Zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, tymian, bazalku, chilli, olivový olej, trochu soli a korenia a dobre premiešame.
Podávanie
Do misky dáme umytý špenát, pridáme jablká nakrájané na tenké plátky, mäso nakrájané na malé kúsky, prelejeme zálievkou, premiešame a ihneď podávame.
Rada
Srňacú filetu môžete nahradiť hovädzím mäsom. Divina, vrátane srňaciny, má charakteristickú vôňu, a preto je vhodné ju marinovať. Marináda mäso zjemní a čiastočne zakryje pôvodnú vôňu.
Srňacina obsahuje všetky vitamíny v optimálnych hodnotách a je charakteristická vysokým obsahom železa (3,0 mg/100 g). Srňacina obsahuje: 21% bielkovín, 4% tuku a energetické hodnoty 120 kcal/100 g.