Šalát z grilovanej zeleniny

  • 08.06.2016.
  • Jednoduché
  • 6
  • 30 min

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Ingrediencie

  • 1 Podravka na šalát
  • 150 g jarnej cibuľky
  • 400 g cukety
  • 400 g baklažánu
  • 200 g červenej papriky
  • 200 g žltej papriky
  • 100 g Ajvaru pikant Podravka
  • 250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
  • 150 g zelených olív
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie mleté
  • soľ

Príprava

  1. 1.
    Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  2. 2.
    Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  3. 3.
    Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  4. 4.
    Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený/nakrájaný čerstvý syr, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  5. 5.
    Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Podávanie

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Rada

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.