Sardinková nátierka

  • 05.03.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Ingrediencie

  • 250 g masla
  • 1 plechovka Eva sardiniek v rastlinnom oleji
  • 1 lyžička kapár
  • 50 g kyslých uhoriek
  • 50 g cibule nasekanej na malé kúsky
  • 1/2 lyžičky bieleho korenia
  • 1 strúčik cesnaku

Príprava

  1. 1.
    Maslo vidličkou alebo mixérom vymiešame, pridáme kapary, korenie, cibuľu a pretlačený cesnak.
  2. 2.
    Sardinky scedíme, očistíme od kostí a pridáme k maslu spolu s nastrúhanými kyslými uhorkami. Všetko dobre rozmixujeme a necháme trošku vychladnúť.

Podávanie

Nátierku podávame s opraženým chlebom alebo toastom.

Rada

S nátierkou sa budem lepšie pracovať, keď bude maslo izbovej teploty.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 344 / 1.438 - -
Tuky g 36,00 - -
Sacharidy g 1,00 - -
Vláknina g 0,00 - -
Bielkoviny g 5,00 - -
Soľ g 1,06 0 0
Vitamín A μg 1.331,00 33 27
Vitamín D μg 75,00 38 38
Vitamín C mg 0,80 1 1
Niacín mg 2,00 14 10
Draslík (K) mg 103,00 3 3
Vápnik (Ca) mg 86,00 9 9
Fosfor (P) mg 108,00 14 14

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)