Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Sendvič z celozrnného chleba s Ajvarovou nátierkou

  • 22.10.2019.
  • Jednoduché
  • 4
  • 10 min

Natrite celozrnný chlieb vynikajúcou nátierku z cíceru a Ajvaru a pochutnajte si na chutných sendvičoch.

Ingrediencie

  • 8 krajcov celozrnného chleba
  • Na nátierku:
  • 150 g cíceru Lagris
  • 4 lyžice Ajvaru jemného Podravka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 50 ml smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 červená čibuľa
  • klíčky

Príprava

  1. 1.
    Cícer uvarte podľa návodu na obale.
  2. 2.
    Nátierku pripravíte tak, že do uvareného a scedeného cíceru pridáte ajvar, soľ, korenie, smotanu, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu. Všetko spolu zmixujete mixérom.
  3. 3.
    Cibuľu nakrájajte najemno a klíčky nahrubo. Krajce chleba natrite pripravenou nátierkou, posypte nakrájanou cibuľou a klíčkami. Na vrch položte ďalší krajec chleba.

Rada

Cícer môžete nahradiť bielou fazuľou alebo aj hrachom.