Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Shakshuka s Ajvarom

  • 18.03.2019.
  • 2
  • 35 min

Poznáte shakshuku? Je plná paradajok, fazule, Ajvaru, doplnená o vajcia a podáva sa s pečivom. Môžete si ju pripraviť v pikantnejšej či jemnejšej variante - záleží, ktorú máte radi.

Ingrediencie

  • 200 g červenej fazule - ľadvinka Lagris
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 žltá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 390 g krájaných paradajok Podravka
  • 2 - 3 lyžice Ajvaru pikantného Podravka
  • 3 vajcia
  • soľ
  • jarná cibuľka na ozdobu
  • hrsť petržlenovej vňate
  • pečivo

Príprava

  1. 1.
    Najprv si uvaríme cez noc namočenú fazuľu domäkka. Varíme v novej vode a solíme až pred koncom varenia.
  2. 2.
    V hlbokej panvici opečieme na olivovom oleji jemne nakrájanú cibuľu. Opekáme 2 minúty a pridáme pretlačený cesnak a papriky nakrájané na kocky. Až zelenina zmäkne, pridáme krájané paradajky, Ajvar a všetko spolu pár minút dusíme, pokiaľ zmes nezhustne.
  3. 3.
    Pridáme uvarenú a scedenú fazuľu a premiešame. V zmesi si urobíme tri "jamky" a pridáme vajíčka, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni aspoň 5 minút.
  4. 4.
    Ku koncu varenia posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  5. 5.
    Podávame s obľúbeným pečivom.

Malé tajomstvo

Tip: Kto nemá rád pikantnejšie jedlá, môže použiť Ajvar jemný.