Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Singapurská ostrá omeleta

  • 17.09.2007.
  • Jednoduché
  • 4
  • 20 min

Okrem svojej horúcej a vlhkej klímy, tropického ovocia a zeleniny, plodov mora a ryže, sú kuchyne krajín juhovýchodnej Ázie pod vplyvom čínskej a indickej a v menšej miere európskej kuchyne. Ponúkame vám jedno typické aromatické singapurské jedlo.

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 malá lyžička Podravka ochucovadlo pikant
  • 3 lyžice oleja
  • 3 mladé cibuľky
  • 1 čerstvá čili paprička
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice nakrájaného koriandru

Príprava

  1. 1.
    Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme Podravka ochucovadlo pikant a dobre premiešame.
  2. 2.
    Na horúcom oleji krátko opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska, nasekanú čili papričku a pretlačený cesnak.
  3. 3.
    Pridáme vajcia a koriander a pečieme, kým nezíska zlatistú farbu.
  4. 4.
    Omeletu zľahka otočíme a ešte krátko opečieme.
  5. 5.
    Opečenú omeletu nakrájame na menšie trojuholníky.

Podávanie

Podávame okamžite so sezónnym šalátom.

Rada

Omeletu môžeme piecť aj na ghee (masle).

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 466 / 1.948 - -
Tuky g 34,38 - -
Sacharidy g 10,24 - -
Vláknina g 5,39 - -
Bielkoviny g 31,34 - -
Soľ g 1,15 0 0
Vitamín A μg 287,29 7 6
Vitamín D μg 60,00 30 30
Vitamín C mg 10,72 14 12
Niacín mg 8,33 59 42
Draslík (K) mg 881,36 24 24
Vápnik (Ca) mg 155,99 16 16
Fosfor (P) mg 372,13 47 47

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)