Sladko-kyslé grilované ražniči

  • 20.04.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte omáčkou vytvorenou z olivového oleja, medu a limetkovej šťavy a garantujeme vám, že tú skvelú chuť si určite zapamätáte.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 3 lyžice Podravky ochucovadla s cesnakom
  • 1 lyžica medu
  • 1 zväzok koriandru
  • 1 limetka
  • 2 čili papričky
  • olivový olej

Príprava

  1. 1.
    Kuracie prsia očistíme a nakrájame na kocky. Zmiešame ich s marinádou pripravenou z olivového oleja a Podravky ochucovadla s cesnakom a dobre premiešame.
  2. 2.
    Takto pripravené kocky napicháme na špajdle a polejeme šťavou z 1/2 limetky. Prikryjeme a necháme postáť 30 minút až 1 hodinu.
  3. 3.
    Marinované ražniči grilujeme na rozpálenom grile zo všetkých strán, dokým nebude mať krásnu žltú farbu.
  4. 4.
    Keď je ražniči hotové, preložíme ho do misky, posypeme nakrájanými čili papričkami a koriandrom, pokvapkáme zmesou vytvorenou z olivového oleja, medu, šťavy z 1/2 limetky a nastrúhanej limetkovej kôry.

Podávanie

Hotové jedlo prikryjeme a po 5 minútach ho môžeme podávať.

Rada

Predtým ako použijete špajdle, namočte ich do vody, aby sa počas grilovania nespálili.