Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Slané buchty s Ajvarom a mozzarellou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 115 min

Buchty nemusia byť vždy len s lekvárom či tvarohom. Prekvapte vašich blízkych a pripravte im buchty naslano plnené mozzarellou a Ajvarom, posypané parmezánom. Budete milo prekvapení aká je to dobrota.

Ingrediencie

  • 100 ml teplého mlieka
  • 100-150 ml teplej vody
  • 400-450 g hladkej múky
  • 1 sušené droždie ( alebo kocka čerstvého)
  • štipka soli
  • 1 lyžička cukru
  • 12 lyžičiek jemného Ajvaru Podravka
  • 12 malých mozzarellových guličiek
  • 50 g masla
  • 50 g parmezánu

Príprava

  1. 1.
    Do veľkej misky dáme mlieko a vodu, postupne pridávame suché suroviny (múka, droždie, soľ a cukor). Všetko poriadne premiešame a vytvoríme hladké a pružné cesto. Misku s cestom prikryjeme čistou utierkou a necháme aspoň 1 hodinu odpočívať. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
  2. 2.
    Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme z neho obdĺžnik a rozdelíme ho na 12 približne rovnakých kusov.
  3. 3.
    Na každý kus cesta dáme lyžičku Ajvaru a guličku mozzarelly, potom spojíme všetky konce dokopy a vytvarujeme buchtu (konce poriadne zatlačíme tak, aby nám náplň nevytiekla). Takto vytvorené buchty ukladáme na vymazaný plech a necháme ešte 15 minút odpočítať.
  4. 4.
    Každú buchtu potrieme rozpusteným maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Pečieme na 200°C asi 25 minút dozlatista.
  5. 5.
    Podávame teplé ale v chladničke vydržia aj 2 dni.

Rada

Namiesto jemného Ajvaru môžete použiť aj pikantný Ajvar.