Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Slané muffiny so zemiakmi, fetou a Ajvarem

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 50 min

Pokiaľ poznáte slané muffiny iba so špenátom, vyskúšajte aj tieto so syrom feta a Ajvarom. Skvelá desiata pre deti do školy i pre nečakanú návštevu.

Ingrediencie

  • 50 ml olivového oleja + trochu na vymastenie formy
  • 2 vajcia
  • 75 g jemného Ajvaru Podravka
  • 100 ml bieleho jogurtu
  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 g surových, nastrúhaných zemiakov
  • 100 g nastrúhaného feta syra
  • hrsť slnečnicových semienok

Príprava

  1. 1.
    Rúru vyhrejeme na 180°C a formu na muffiny vytrieme olivovým olejem (prípadne použijeme papierové košíčky).
  2. 2.
    V miske zmiešame vajce, Ajvar, jogurt a olej, postupne k tomu prisypávame múku, prášok do pečiva a soľ. Na záver do zmesi pridáme nastrúhané zemiaky a väčšiu časť syra feta.
  3. 3.
    Zmesou naplníme formu do ¾ výšky, posypeme zostávajúcim syrom a semienkami.
  4. 4.
    Muffiny pečieme cca 40 minút, pokiaľ nebudú aj vnútri upečené (vyskúšame špajdľou), necháme ich trochu vychladnúť a podávame.