Slepačia polievka s knedličkami

  • 14.06.2018.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 60 min

Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

Ingrediencie

  • 500 g kuracieho mäsa (biele mäso bez kože)
  • 4 lyžice oleja
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkvy
  • 200 g koreňového zeleru
  • 100 g petržlenu
  • 1 l vody
  • 2 kocky Podravka Natur slepačieho bujónu
  • 200 g konzervovaného hrachu
  • Knedličky:
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Príprava

  1. 1.
    Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
  2. 2.
    Na zahriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne. Pridáme mäso a všetko spolu krátko opražíme.
  3. 3.
    Zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď voda zovrie, pridáme kocky Natur bujónu a zakryté varíme na miernom ohni približne 30 minút.
  4. 4.
    Vajcia zmiešame s múkou, soľou, petržlenom a všetko spolu vidličkou poriadne premiešame.
  5. 5.
    Do variacej sa polievky dáme knedličky a varíme ešte približne 10 minút.
  6. 6.
    Nakoniec do polievky pridáme scedený hrach.

Rada

Knedličky dávajte do polievky tak, že lyžičku, na ktorej máte cesto vložte aj s cestom do polievky. Lyžička sa zahreje a cesto sa odlepí od lyžičky.