Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies

Nastavenia

Šošovicová polievka so špenátom

  • 07.10.2014.
  • Jednoduché
  • 45 min

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Ingrediencie

  • 1 červená cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 malý zeler
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100-150 g šošovice
  • 1 liter vody
  • 1 kocka slepačieho bujónu Podravka
  • 250 g mrazeného špenátu
  • 8 plátkov pancetty alebo slaniny
  • soľ
  • čierne korenie
  • 4 lyžice sladkej smotany
  • olivový olej

Príprava

  1. 1.
    Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  2. 2.
    V panvici zohrejeme olej a orestujeme nakrájanú zeleninu.
  3. 3.
    Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón Podravka, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  4. 4.
    Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  5. 5.
    Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Podávanie

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty alebo slaniny.

Rada

Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.