Špagety s jesennou omáčkou

  • 01.11.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Ingrediencie

  • 400 g Podravka špagiet
  • soľ
  • Na omáčku:
  • 500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
  • 3 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml smotany
  • 100 ml bieleho vína
  • 1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  2. 2.
    Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  3. 3.
    Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  4. 4.
    Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Podávanie

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Rada

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.