Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Špagety so sardinkami a šampiňónmi

  • 18.10.2019.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Jadranské sardinky potešia všetkých milovníkov morských pochúťok.

Ingrediencie

  • 250 g špagety Podravka
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 50 ml bieleho vína
  • 300 g šampiňónov
  • 200 g žltých cherry paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica kapár
  • 2 ks Eva sardinky so zeleninou
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

Príprava

  1. 1.
    Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode tak, aby boli „al dente“.
  2. 2.
    Do väčšej a hlbšej panvice dajte olivový olej a cibuľu. Cibuľu osmažte do mäkka.
  3. 3.
    Podlejte trochou vína, pridajte nakrájané šampiňóny a krátko orestujte.
  4. 4.
    Pridajte nasekaný cesnak, kapary, scedené špagety a podlejte trochou vody, v ktorej sa varili cestoviny.
  5. 5.
    Potom pridajte EVA sardinky a dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  6. 6.
    Primiešajte paradajky, prekrojené na polovicu, osoľte a krátko orestujte.

Podávanie

Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.

Rada

Cestoviny po uvarení neoplachujte, pretože stratíte škrob, ktorý je na povrchu, ale aj slanosť, ktorú ste získali varením cestovín v slanej vode.