Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Šťavnatý hamburger s Ajvarom

  • 24.10.2019.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Po pridaní Ajvaru získa hamburger prekvapivú šťavnatosť a ešte bohatšiu chuť.

Ingrediencie

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 červená cibuľa
  • petržlenová vňať
  • 2 lyžice jemného Ajvaru Podravka
  • čierne korenie
  • soľ
  • 50 ml oleja
  • 4 ks celozrnného pečiva
  • 4 lyžičky jemného kečupu Podravka
  • 4 listy zeleného šalátu
  • 2 paradajky
  • 1 paprika

Príprava

  1. 1.
    Mleté mäso vložte do hlbšej misky, pridajte na jemno nakrájanú cibuľu, nakrájanú petržlenovú vňať, ajvar, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a nechajte odležať v chladničke asi 30 minút.
  2. 2.
    Potom tvarujte hamburgery a pečte ich na vyhriatom rošte alebo na grile.
  3. 3.
    Pečivo prekrojte na polovicu, potrite kečupom, vložte hamburgery, šalát, paradajky nakrájané na tenké plátky, cibuľu a trochu papriky.

Podávanie

Podávajte so sezónnym šalátom a hranolkami.

Rada

Môžete tiež kombinovať kečup s 2 - 3 lyžicami majonézy.