Šťavnatý koláč s jablkami

  • 25.10.2001.
  • 90 min

Jablká môžu byť jemne, alebo hrubo nastrúhané. Bez ohľadu na to, ako ich pripravíte, nezaberie to veľa času. Navyše, koláč bude rýchlo zjedený tak či tak.

Ingrediencie

  • 1 kg jabĺk
  • 250 g maslových sušienok
  • 300 g cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/2 citróna
  • 1 Dolcela puding burbon vanilka prémium
  • 1 balenie šľahačky

Príprava

  1. 1.
    Do väčšej nádoby dajte 600 ml vody, cukor, vanilkový cukor a šťavu vytlačenú z ½ citróna, prikryte a nechajte zovrieť. Do vriacej vody vložte olúpané nadrobno nastrúhané jablká, prikryte a za občasného miešania varte 10 minút.
  2. 2.
    Do formy na koláče (30x19 cm) poukladajte polovicu sušienok tak, aby prekryli celé dno. V 100 ml vody dobre rozmiešajte pudingový prášok. Do strúhaných varených jabĺk pridajte škoricu a rozmiešaný pudingový prášok a varte za stáleho miešania ešte 1 minútu.
  3. 3.
    Potom polovicu teplej pripravenej zmesi nalejte do formy na sušienky, vyrovnajte, naukladajte zvyšky sušienok a prelejte zvyškom zmesi.
  4. 4.
    Koláč nechajte v izbovej teplote a počkajte, kým dobre vychladne. Potom ho potrite šľahačkou a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa dobre ochladil.

Rada

Namiesto vanilkového pudingu môžete použiť čokoládový puding.