Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Stredomorská hubová polievka

  • 30.03.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 40 min

Ochutnajte úžasnú polievku, ktorá chutí a vonia Stredomorím!

Ingrediencie

  • 400 g zemiakov
  • 1 kocka zeleninoveho bujónu Podravka
  • 200 g húb (šampiňóny alebo sušené hríby)
  • 3 sušené paradajky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • mleté čierne korenie

Príprava

  1. 1.
    Zemiaky ošúpeme, nakrájame, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme zeleninový bujón Podravka.
  2. 2.
    Po chvíľke varenia pridáme nakrájané huby a dôkladne ich uvaríme. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme celý obsah hrnca na pyré.
  3. 3.
    Polievku dáme naspäť na oheň, podľa potreby pridáme vodu, aby sme dosiahli želanú konzistenciu a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  4. 4.
    Pridáme nakrájané sušené paradajky a olivový olej.

Podávanie

Stredomorskú hubovú polievku podávame ozdobenú paradajkami a olivovým olejom.

Rada

Ak milujete huby, môžete ich pridať až 300 g alebo skombinovať niekoľko druhov húb.

Malé tajomstvo

Ak použijete sušené huby, namočte ich vopred a do varenia pridajte huby spolu s tekutinou, v ktorej sa namáčali. Získate tak výraznú hubovú chuť a zároveň skrátite čas varenia.