Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Stredomorské krekry s Ajvarom

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 90 min

Tieto slané sušienky si zamiluje každý, nielen deti. Môžete si ich urobiť dopredu a vytiahnuť pri príchode nečakanej návštevy. Len k tomu urobíte správny dip.

Ingrediencie

  • 200 g špaldovej múky
  • 150 g kukuričnej múky
  • 1-2 lyžičky soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 100 g jemného Ajvaru Podravka
  • 20 g sezamových semienok
  • 1-2 vetvičky čerstvého rozmarínu (môžete použiť aj sušený)
  • 5 zelených olív
  • 30 g feta syru
  • 75 ml studenej vody
  • 125 ml olivového oleja

Príprava

  1. 1.
    Najprv si zmiešame tekuté ingrediencie (Ajvar, olej a voda) a za stáleho miešania prisýpame suché (múka, soľ, prášok do pečiva). Olivy nasekáme na menšie kúsky (môžeme aj rozmixovať) a pridáme do cesta spolu so syrom feta a rozmarínom. Cesto opäť poriadne premiešame, najlepšie rukami a dáme ho odležať do chladničky cca na 1 hodinu, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
  2. 2.
    Rúru si rozohrejeme na 180°C.
  3. 3.
    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou formičiek tvoríme obľúbené tvary.
  4. 4.
    Na plech dáme papier na pečenie, poukladáme vykrojené tvary a pečieme cca 20 minút.
  5. 5.
    Hotové sušienky necháme vychladnúť a potom podávame s obľúbeným dipom.

Rada

Sušienky môžete skladovať v pohári alebo uzatvárateľnej miske a budete mať vždy poruke ideálnu pochúťku.