Príprava
-
1.
Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
-
2.
Mäso dáme do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
-
3.
Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
-
4.
Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
-
5.
Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
-
6.
Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.
Podávanie
Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.
Rada
K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia hríbov hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti.
Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.