Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Toast s ajvarom

  • 15.06.2015.
  • Jednoduché
  • 4
  • 15 min

Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné vynikajúcich chutí.

Ingrediencie

  • 8 kúskov toastového chleba
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • 30 g masla
  • 200 g tvrdého syra
  • 100 g hlávkového šalátu
  • 100 g rukoly
  • 100 g červenej kapusty
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 Ajvar jemný Podravka
  • farebné korenie
  • hrubozrnná soľ

Príprava

  1. 1.
    Toastový chleba opražíme z oboch strán, potom ho potrieme cesnakom a pokvapkáme roztopeným maslom.
  2. 2.
    Do stredu toastu dáme jednu lyžičku jemného Ajvaru Podravka, posypeme nasekanou bazalkou a nastrúhaným syrom.
  3. 3.
    Podávame na lôžku vyrobeného zo šalátu, rukoly a červenej kapusty, ktorý môžeme posypať farebným korením a soľou a pridať olivový olej.

Rada

Šalát si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti a sezóny.