Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Tuniak na rukole

  • 16.06.2020.
  • Jednoduché
  • 2
  • 25 min

Tuniak servírovaný na rukole a pestrofarebnej zelenine ulahodí nielen chuti ale aj očiam.

Ingrediencie

  • 300 g tuniaka (filet)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku
  • tymián
  • 1 - 2 lyžičky Podravka Natur tekuté ochucovadlo
  • chilli
  • Šalát:
  • 1 žltá paprika
  • 100 g cherry paradajok
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 40 g rukoly
  • 2 uvarené vajíčka

Príprava

  1. 1.
    Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a pridajte na kocky nakrájaného tuniaka.
  2. 2.
    Opečte zo všetkých strán (za občasného premiešania), aby tuniak bol na povrchu hnedý a v strede ružový.
  3. 3.
    Vyberte tuniaka, zľahka osoľte a posypte čerstvým mletým čiernym korením. Pridajte zázvor, pretlačený cesnak, tymián, tekuté ochucovadlo a nasekané chilli. Nechajte odležať. Na rovnakej panvici pripravte aj zeleninu.
  4. 4.
    Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte papriku nakrájanú na kocky. Krátko opečte a pridajte paradajky nakrájané na polovicu.
  5. 5.
    Na servírovací tanier dajte rukolu, opečenú zeleninu a tuniaka. Pridajte uvarené vajíčka prekrojené na polovice. Na záver ešte pokvapkajte tekutým ochucovadlom.

Podávanie

Podávajte ihneď s opečeným chlebom.

Rada

Tuniaka pečte krátko na vysokej teplote, aby si zachoval svoju šťavnatosť.