Tuniak so zeleninou

  • 12.12.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 40 min

Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní nielen vás, ale aj vašich hostí.

Ingrediencie

  • 800 g filé z tuniaka
  • Na marinádu:
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička kapár
  • 3 lyžice olivového oleja
  • čierne mleté korenie
  • Na prílohu:
  • 200 g mrkvy
  • 200 g zelených strukov
  • 100 g bôbu
  • 200 g cukety
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička Podravka ochucovadla Stredomorie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • biele mleté korenie

Príprava

  1. 1.
    Podravka ochucovadlo zmiešame s citrónovou šťavou, cesnakom nakrájaným na plátky, čiernym korením, olivovým olejom, s kaparami a vznikne nám marináda. Filety z tuniaka zalejeme marinádou a necháme marinovať približne 30 minút.
  2. 2.
    Tuniaka opečieme na panvici z oboch strán. Potom ho vyberieme, do panvice nalejeme marinádu, zredukujeme a nalejeme ju znovu na tuniaka.
  3. 3.
    Mrkvu nakrájame na plátky a dáme ju variť spolu s bôbom a zelenými strukmi. Varíme približne 10 minút v osolenej vode a scedíme.
  4. 4.
    Na zohriaty olivový olej si dáme na plátky nakrájanú cuketu a krátko opečieme. Pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo Stredomorie a uvarenú zeleninu. Všetko spolu opečieme a podľa chuti okoreníme.

Podávanie

Tuniaka podávame s pripravenou zeleninou.

Rada

Vďaka marináde bude mäso mäkšie, šťavnatejšie a veľmi chutné. Surový namarinovaný tuniak vám vydrží v chladničke aj do ďalšieho dňa.