Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Tuniak v cibuľovej omáčke

  • 16.06.2004.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 50 min

Ako hold portugalskej kuchyni predstavujeme veľmi jednoduché jedlo z tuniaka, ktorého príprava trvá len 50 minút. Doporučujeme jeho podávanie s pohárikom vína a pri počúvaní príjemnej hudby, ideálne pod holým nebom na terase, alebo na balkóne. Dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 800 g filé z tuniaka
  • čierne korenie
  • soľ
  • 50 ml vína
  • 2 lyžice škrobovej múčky Gussnel Dolce
  • 200 g paradajok
  • 2 lyžice jablkového octa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 g cibule
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica Podravka ochucovadlo

Príprava

  1. 1.
    Na olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľu a paradajky.
  2. 2.
    Pridáme jablkový ocot a Podravku ochucovadlo a podusíme desať minúť. Keď cibuľa zmäkne pridáme škrobovú múčku rozmiešanú v troche vody a vína.
  3. 3.
    Filé z tuniaka pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme a opečieme z každej strany na oleji po päť minút.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 433 / 1.810 - -
Tuky g 19,30 - -
Sacharidy g 13,11 - -
Vláknina g 2,16 - -
Bielkoviny g 48,53 - -
Soľ g 1,66 0 0
Vitamín A μg 434,16 11 9
Vitamín E mg 11,61 53 53
Vitamín C mg 21,41 29 24
Niacín mg 29,38 210 147
Draslík (K) mg 1.150,58 31 31
Fosfor (P) mg 423,35 53 53
Magnézium mg 458,23 153 115

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)