Príprava
-
1.
Rúru si zohrejeme na 220 °C. Lístkové cesto si rozvaľkáme na plát tenký asi 3 mm a rozkrojíme ho na dve polovice.
-
2.
Ajvar zmiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a pretlačený cesnak. Touto zmesou potrieme jednu polovicu cesta. Potom ho ostrým nožom nakrájame na štvorce s hranou asi 5 cm.
-
3.
Fetu nakrájame na malé kocky, olivy posekáme na hrubo a poukladáme na cesto potreté Ajvarom.
-
4.
Druhú časť cesta potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme oreganom. Pokrájame na rovnaké štvorčeky a zakryjeme nimi tie Ajvarové. Okraje nezatláčame, naopak je pekné, keď je po upečení vrstva náplne viditeľná a horný štvorec vytvára len takú "čiapočku".
-
5.
Takto pripravené cesto poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry a pečieme dozlatista, zhruba 15 minút. Pokiaľ pri pečení niektorý z vrchných štvorcov skĺzne na stranu, po vybratí z rúry (pokiaľ je pečivo horúce) ho ľahko vrátime do pôvodnej polohy.