Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

  • 14.06.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 60 min

Jemné a šťavnaté hovädzie mäso preliate chrenovo-jablkovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak chcete podávať na tanieri netradičné ale o to viac chutné jedlo.

Ingrediencie

  • 500 ml vody
  • 1 kocka Podravka Natur zeleninového bujónu
  • 600 g hovädzieho mäsa
  • Chrenová omáčka:
  • 150 g chrenu
  • 300 ml vody, v ktorej sa varila hovädzina
  • 200 g jabĺk
  • soľ
  • 50 ml jablčného octu
  • lyžička cukru

Príprava

  1. 1.
    Do vriacej vody dáme kocku zeleninového bujónu, hovädzie mäso a necháme zvariť. Varíme na miernom ohni, dokým mäso nebude mäkké.
  2. 2.
    Chren obielime, nastrúhame a zalejeme vodou, v ktorej sa varilo mäso. Pridáme nastrúhané jablko, soľ, ocot a cukor a krátko povaríme.

Podávanie

Hovädzie mäso podávame preliate pripravenou omáčkou so zeleninou podľa vašej chuti alebo s chlebom.

Rada

Ak chcete mať mäso jemné a šťavnaté, vždy ho dajte do vriacej vody. Horúca voda uzatvára póry v mäse a mäso ostane šťavnaté a zachová si všetky živiny.