Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Vegetariánsky burger s Ajvarom

  • 01.01.1970.
  • 8
  • 70 min

Burger z cíceru dochutený Ajvarom je správnou voľbou pre tých, čo si chcú užiť ľahšiu a zdravšiu verziu tohto pokrmu. Pochutnajú si na ňom aj mäsožravci!

Ingrediencie

  • 490 g cíceru Lagris (namočený cez noc)
  • 50 g jemne nasekanej cibule
  • 5 g nakrájaného cesnaku
  • 100 g jemného Ajvaru Podravka
  • soľ
  • 1/2 lyžičky údenej papriky
  • 20 g múky
  • 20 g strúhanky

Príprava

  1. 1.
    Cícer si namočíme na noc do vody. Varíme v novej vode domäkka. (solíme až tesne pred koncom varenia).
  2. 2.
    Uvarený a vychladnutý cícer rozmixujeme spolu s cibuľou, cesnakom a Ajvarom. Osolíme, pridáme údenú papriku a premiešame. Podľa hustoty zmesi pridáme múku a strúhanku (tak, aby zmes nelepila), premiešame a necháme 10 minút odležať v chladničke.
  3. 3.
    Z cesta tvoríme placky hrubé cca 1 cm a smažíme na oleji z obidvoch strán dozlatista (2-3 min). Môžeme opiecť aj na panvici bez tuku, prípadne s kvapkou olivového oleja.
  4. 4.
    Placky dáme do opečenej žemle, pridáme obľúbenú zeleninu, šalát, Ajvar ako dip a môžeme podávať.

Rada

Pre pikantnejšiu verziu pokrmu použijeme Ajvar pikant.

Malé tajomstvo

Namiesto cíceru môžeme použiť fazuľu.