Voňavé pečené zemiaky

  • 17.09.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 70 min

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzy.

Ingrediencie

  • 1 kg mladých zemiakov (väčšie)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica Podravky Natur na pečené zemiaky
  • 250 g smotanového syra (ricotta,...)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • soľ

Príprava

  1. 1.
    Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  2. 2.
    Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  3. 3.
    Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  4. 4.
    Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
  5. 5.
    Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, pažítkou a soľou.

Podávanie

Na teplý zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Rada

Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.