Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Vyprážaný kapor

  • 20.04.2004.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 50 min

Zo sveta bohatého na rybie špeciality sme tentokrát priniesli vyprážaného kapra. Čas prípravy – 50 minút a jednoduchosť prípravy sú skutočnosti prijateľné pre rýchle životné tempo, kvôli ktorým túto českú špecialitu radi zaradíme do nášho jedálneho lístka.

Ingrediencie

  • 800 g rezňov kapra
  • 2-3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica Podravka ochucovadlo
  • 3 vajcia
  • 80 g hrubej pšeničnej múky
  • 80 g strúhanky
  • olej na vyprážanie
  • Príloha:
  • 800 g zemiakov
  • soľ
  • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nakrájanej pažítky
  • 1 lyžica nakrájaného kôpru
  • 1 lyžica nakrájanej zelerovej vňate

Príprava

  1. 1.
    Rezne z kapra pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte Podravkou. Potom ich obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke.
  2. 2.
    Obalené kúsky kapra opražíme v horúcom oleji približne 5 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. 3.
    Na štvrtiny nakrájané zemiaky uvaríme v posolenej vode, precedíme a pridáme olej.
  4. 4.
    Obalené kúsky kapra a zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou, kôprom a zelerom.

Podávanie

Obaľovaného kapra so zemiakmi podávame so šalátom podľa vlastného výberu..

Rada

Kúsky kapra zľahka obaľte v strúhanke a vyprážajte ich vo veľkom množstve oleja.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 739 / 3.089 - -
Tuky g 28,00 - -
Sacharidy g 71,00 - -
Vláknina g 4,00 - -
Bielkoviny g 47,00 - -
Soľ g 2,52 0 0
Vitamín A μg 393,00 10 8
Vitamín D μg 102,00 51 51
Vitamín C mg 25,00 33 28
Niacín mg 17,00 121 85
Draslík (K) mg 1.461,00 39 39
Vápnik (Ca) mg 169,00 17 17
Fosfor (P) mg 1.029,00 129 129

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)