Príprava
-
1.
Najprv si pripravíme kvások. Do misky nalejeme mlieko, pridáme droždie, cukor a lyžicu múky. Suroviny premiešame a odložíme na teplé miesto.
-
2.
Do hlbokej misky vsypeme múku, pridáme soľ, nakrájané maslo a rukou všetko poriadne premiešame. Pridáme hotový kvások, vajce, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, vložíme do misky, zakryjeme čistou utierkou a vrátime na teplé miesto aspoň na 60 minút (cesto musí zdvojnásobiť objem).
-
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme Ajvarom, zmotáme ako palacinku a rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Obidve polovice otočíme rozkrojenou časťou hore a opatrne prepletieme. Uložíme na plech s papierom na pečenie a necháme 15 minút odpočívať. Potom pečieme vo vyhriatej rúre 35 - 40 minút na 180 °C dozlatista.
-
4.
Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na plátky a podávame s obľúbeným šalátom.