Závitky zo sviečkovice s Ajvarom

  • 08.06.2016.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 45 min

Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú zmes vytvorenú z tých najlepších potravín.

Ingrediencie

  • 1, 2 kg sviečkovice
  • 4 lyžice pikatného Ajvaru Podravka
  • 150 g tenkých plátkov syra
  • 100 g tenkých koliesok pikantnej salámy
  • 100 g tenkých plátkov šunky
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
  2. 2.
    Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme vytvorili jeden veľký plátok. Posypeme Podravka ochucovadlom, zľahka okoreníme a poriadne vtrieme do mäsa. Potrieme Ajvarom Podravka a poukladáme najprv vrstvu plátkov šunky, potom salámy a nakoniec syra.
  3. 3.
    Mäso opatrne zvinieme do rolády a poriadne upevníme kuchynskou niťou.
  4. 4.
    Každých 2,5 - 3 cm pichneme do rolády špajdľu na spevnenie rolády. Niť odstránime a roládu nakrájame pomedzi zapichnuté špajdle tak, aby sme získali rovnako hrubé závitky.
  5. 5.
    Takto pripravené závitky opečieme na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici dozlatista.

Podávanie

Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu a chuti. Odporúčame kuskus so zeleninou.

Rada

Namiesto sviečkovej môžete použiť aj roštenku alebo teľacie pliecko.