Príprava
-
1.
Umytý karfiol rozdelíme na ružičky, olúpané zemiaky nakrájame na kocky.
-
2.
Do zovretej vody pridáme soľ, cukor, karfiol, zemiaky, reďkovku, zelenú fazuľku, mrkvu a hrášok. Zeleninu varíme na miernom ohni približne desať minút.
-
3.
Pridáme ráčiky a ešte trochu povaríme. Zeleninu a ráčiky scedíme a časť zeleninového vývaru odložíme.
-
4.
Na masle krátko opražíme múku, pridáme mlieko, Podravku, polovicu množstva smotany a spolu varíme okolo 5 minút.
-
5.
Pridáme varenú zeleninu s ráčikmi a varíme ešte 5 minút.
-
6.
Nádobu s horúcou polievkou zložíme z ohňa, primiešame žĺtky, zvyšok smotany a ešte 2-3 lyžice zeleninového vývaru.
Podávanie
Polievku ozdobíme sekaným kôprom a podávame.
Rada
Časť mlieka z receptu môžeme nahradiť aj polievkou, v ktorej sa varila zelenina.