Zeleninové chipsy

  • 18.09.2017.
  • Jednoduché
  • 4
  • 45 min

Prekvapte svojich hostí chipsami z cvikly, zemiakov, zeleru, batátu a mrkvy.

Pozri všetky obrázky

Ingrediencie

  • 1 batát
  • 500 g zemiakov
  • 300 g mrkvy
  • 300 g cvikle
  • 200 g zeleru
  • olej na vyprážanie
  • Podravka na pečené zemiaky

Príprava

  1. 1.
    Zeleninu umyjeme, očistíme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. 2.
    Olej v panvici dobre zahrejeme a opražíme v ňom jednu zeleninu po druhej, aby sme dostali chrumkavé chipsy.
  3. 3.
    Každá zelenina si vyžaduje iný čas prípravy. Najprv dajte do oleja zemiaky, pretože nemajú žiadnu farbu, aby sa olej hneď nezafarbil.
  4. 4.
    Hotovú zeleninu dajte na papierový obrúsok, aby ste odstránili nadbytočný tuk. Potom všetku zeleninu dajte do veľkej misy a posypte ju Podravkou na pečené zemiaky.

Podávanie

Podávame teplé.

Rada

Môžete tiež použiť inú zeleninu a podľa chuti pridať mleté chilli.