Príprava
-
1.
Hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode. Po uvarení ho dáme do studenej vody. Asi tretinu hrášku spolu s polovicou petržlenovej vňate rozmixujeme na pyré.
-
2.
Slaninu najprv nakrájame na tenké plátky a potom na malé kúsky.
-
3.
Do veľkej panivici dáme slaninu a opražíme ju. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, ktorú opražíme dozlatista a potom pridáme pretlačený cesnak a ryžu.
-
4.
Trošku opečieme, pridáme trošku vlažnej vody a kocku zeleninového bujónu. Podlejeme vodou (cca 900 ml) a na miernom ohni za občasného miešania varíme, dokým nie je ryža mäkká.
-
5.
Pred koncom pridáme hráškové pyré a zvyšný uvarený hrášok. podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme smotanu, poriadne premiešame a posypeme syrom.