Zeleninovo-hríbové fašírky

  • 08.06.2016.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 60 min

Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom od Podravky a vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé, čerstvé a chrumkavé jedlo.

Ingrediencie

  • 100 g šampiňónov
  • 400 g zemiakov
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 100 g hrášku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 70 g masla
  • 1 - 2 lyžice strúhanky
  • 50 g múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • čierne korenie mleté
  • mletý muškátový oriešok
  • olej na vyprážanie
  • Ajvar Podravka

Príprava

  1. 1.
    Očistenú a umytú mrkvu, zeler, zemiaky a hrášok dáme uvariť do malého množstva osolenej vody, zcedíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky obielime a pretlačíme.
  2. 2.
    Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na troške masla.
  3. 3.
    Zvyšné maslo zahrejeme na panvici, pridáme múku, premiešame, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, primiešame vajce, parmezán a muškátový oriešok.
  4. 4.
    Potom pridáme pripravené šampiňóny, uvarenú zeleninu a strúhanku. Ďalej pridáme kurkumu, tymián, podľa potreby osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
  5. 5.
    Z pripravenej zmesi urobíme fašírky, ktoré obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji ich opražíme.

Podávanie

Podávame s pikantným alebo jemným Ajvarom Podravka a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.

Rada

Navrhovanú zeleninu môžete zameniť za nejakú inú zeleninu podľa vášho želania.